Home » Blogs » Employee Self Service (ESS): Hoe werkt het?
7 juni 2024

Employee Self Service (ESS): Hoe werkt het?

ESS is een essentieel onderdeel geworden van moderne personeelsbeheersystemen. Het geeft medewerkers de mogelijkheid om zelf verschillende HR-gerelateerde taken uit te voeren. Denk aan het bijhouden van persoonlijke gegevens, het raadplegen van salarisgegevens, het aanvragen van verlof of het inschrijven voor trainingen. Dat brengt niet alleen gemak met zich mee voor medewerkers: het verlicht ook de administratieve last voor HR-afdelingen waardoor zij zich kunnen focussen op meer strategische taken. In deze blog gaan we dieper in op hoe Employee Self Service werkt en welke voordelen het biedt voor zowel medewerkers als de HR-afdeling van een organisatie!

ESS

Waarom werken met een Employee Self Service software?

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het gebruik van een ESS-systeem. Wij zetten er enkele voor je op een rijtje.

  • Bevordering van de zelfstandigheid van medewerkers: medewerkers krijgen direct toegang tot een aantal HR-functionaliteiten. Dat verhoogt niet alleen de efficiëntie maar ook de tevredenheid van medewerkers omdat ze meer controle hebben over werkgerelateerde processen.
  • Verlichting van HR administratie: HR-professionals krijgen de kans om zich te concentreren op meer strategische aspecten zoals personeelsontwikkeling, talentmanagement en andere HR-taken.
  • Draagt bij aan een gestroomlijnde communicatie: medewerkers kunnen snel en eenvoudig belangrijke informatie raadplegen en communiceren met HR via het self-service platform.

Hoe werkt een ESS software?

Medewerkers hebben via een ESS-systeem de mogelijkheid om zelf hun persoonlijke gegevens aan te passen (bijvoorbeeld adreswijziging), vakantie in te dienen of uren te boeken. We geven je een kort overzicht van hoe een ESS-software werkt bij Fhris:

  • Gebruikersinterface: ESS-software biedt een eenvoudige interface via een webbrowser of mobiele app met modules voor verschillende HR-taken.
  • Inloggen en authenticatie: medewerkers loggen veilig en eenvoudig in met een gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Persoonlijk gegevensbeheer: onder andere contactgegevens, adres en bankgegevens kunnen medewerkers bekijken en ook aanpassen.
  • Salaris- en beloningsinformatie: toegang tot loonstroken, bonussen en de salaris geschiedenis. Het werk aan de salarisadministratie voor de HR-afdeling wordt dus enorm verminderd!
  • Verlofaanvragen: medewerkers kunnen verlofaanvragen indienen of vakantiedagen inplannen.
  • Communicatie met HR: via het platform is het mogelijk om te communiceren met de HR-afdeling, vragen te stellen en documenten te uploaden.
  • Notificaties en herinneringen: er is een overzicht beschikbaar van belangrijke gebeurtenissen, zoals verjaardagen en openstaande taken.
ESS van Fhris

Volledige transparantie voor je medewerkers

Het implementeren van een Employee Self Service (ESS) systeem zorgt voor een nieuwe dimensie van transparantie binnen je organisatie. Via deze manier wordt de communicatie tussen de HR-afdeling en medewerkers makkelijker gemaakt, waardoor eventuele vragen of verzoeken snel en efficiënt afgehandeld kunnen worden. E-mailcorrespondentie tussen de partijen wordt hierdoor ook enorm verlaagd. Alleen maar voordelen dus!

Geen administratieve rompslomp

Salarisadministratie, het bijhouden van het personeelsdossier en verzuimregistratie worden op één locatie beheerd: dat vermindert de doorlopende administratie van verschillende werknemers. Voor HR-medewerkers biedt het veel ruimte (én tijd) om te focussen op andere belangrijke HR-zaken.

Geen administratieve rompslomp

ESS van Fhris

Met de Employee Self Service (ESS) software van Fhris kunnen organisaties de administratieve rompslomp loslaten en hun medewerkers een naadloze ervaring bieden. Door gebruik te maken van ons geavanceerde systeem kunnen werknemers zelf hun persoonlijke gegevens beheren, vakantie aanvragen en communiceren met de HR-afdeling. En dat allemaal op één centrale plek. Lekker makkelijk!

Laat de ‘overload’ aan administratie achter en kies voor de ESS-software van Fhris. Ontdek hoe Fhris jouw organisatie kan helpen bij het stroomlijnen van HR-processen en het bieden van een betere werknemerservaring. Neem contact op met ons voor meer informatie. Met de Employee Self Service (ESS) software van Fhris wordt het beheren van HR-taken een moeiteloze ervaring voor zowel medewerkers als HR-professionals!

ESS van Fhris